2011. szeptember 25., vasárnap

Fable, Vavyan: Halkirálynő - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Fable, Vavyan:
Halkirálynő
Fabyen Kiadó, 1992
393 oldal
Kötés: papír / puha kötés
Többször olvasott, jó állapotú könyv
Szállítható: azonnal
Nem is tudom mit kellene írni róla… számomra az írók között ő az istennő. Ebből persze semmit sem von le az a tény, hogy alig olvastam más írónőktől bármi mást is. Talán a jó öreg Agatha, de hát ő zseni… ehhez kétség sem férhet… Steel-t, Roberts-et, Brown-t, Hole-t… stb. meg nem olvasok, akármenneyire is a „ A beszceller liszták éllovasza - 15 milliárd eladott példány”
… messze álnak tőlem…. Nagyon messze. Az olyan könyvektől pedig, amelyeken egy izmos és meztelen felsőtestű daliás hős néz buján a karjaiba omló szőkeségre, (Barnaságra) nos azoktól pedig …. Nagyon-nagyon-nagyon messze. És mindez a harmadik hatványon.
Tehát Vavyan az istennő… Ó Halkirálynő sorozat, érzékenyülök el nosztalgikusan… Óóó… Denisa Wry ki minden középiskolás fantáziáját megmozgatta akkoriban. Hol volt még a dögös Lara Croft. … Sehol!
A könyv viszont kézről kézre járt a kollégiumban. Nem kellett neki hírverés, marketing és PR kampány. Suttogó propaganda…. Minden marketinguru és PR menedzser álma. Rongyosra olvastuk. Szó szerint…. Újat kellet venni.
Kommandós pasik, zsaru csajszi. Verekednek, lövöldöznek, autósüldöznek, oltári szöveget nyomnak, lelkiznek. Majd kezdik az egészet elölről, vagy csak úgy random módon, esetleg néha egyszerre. Az egészről Tarantíno jut eszembe… csak tudnám miért, valami szabad asszociáció… jelent valamit? Borogassam magam?
Na persze az évek változása kihat az íróra is, meg az olvasóra is, így sajnos néhány regényét a drága aranyos Vavyan-nak kénytelen voltam hanyagolni, vagy épp csak azért elolvasni, mert egy „ Fannak kötelező”
Az apád anyád… viszont újra a régi… sőt igazából úgy érzem, mintha én magam is együtt nőttem volna fel a szereplőkkel (ami igaz is) és most dettó ugyanabban a helyzetben vagyok. Max engem nem kerget pszichopata és nem ugrálok talpig mordályban bezárt ablakokon és tépek át motorral a városon. Az ólomeső helyett pedig csak ónosesőben lehet részem, bár ha jól belegondolok ez sem veszélytelenebb… a combom tudna mesélni.
Szóval a Halkirálynő sorozat legfrissebb kötete méltó a sorozathoz. Néhol megnevettet, még akkor is ha tudom hogy szándékosan manipulálnak, néhol pedig a távirányítót pisztolyként markolva robbanok be a fürdőszobába, hogy szembenézzek egy éppen soha fel nem növő gyerekkel… a tükörben. Majd később az álomba szenderülés vékony mezsgyéjén újra átélni Mogorva családja iránt táplált ösztönét, szeretetét.
Egyszerűen… szeretem ezt a könyvet.
De még van valami… amit nem tudok hova tenni. De azért is imádom talán annyira. Az a szöveg, ilyen párbeszédeket sehol nem hallani. Nincs az a szleng, ami ezt használja, nem tudom honnét, hogyan de meg kell őrülni tőle.
A KÖNYV TÖBBSZÖR OLVASOTT ÁLLAPOTÚ, AJÁNLOM MINDENKINEK!
Lehetséges, hogy akad köztetek, aki még egyáltalán nem ismeri a Fable regények ízét? Kóstoljatok bele! Élvezni fogjátok minden sorát. Garantálom: szenvedéllyé válik, nem lehet leszokni róla. Ez azonban hasznos, szépséges és örömet nyújtó élvezet.
Jó olvasást kívánok !
Postaköltség ajánlottan: 580 Ft.
Személyes találkozót Budapest belvárosában: reggel és este a Hősök tere környezetében, napközben a piros Metró STADIONOK megállónál, esetleg a Nagykörúti  4-6-os villamos vonalán vállalok.


Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Az aukció vége: 2011-10-13 08:27
. Fable, Vavyan: Halkirálynő - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Fontos